Društvo

Za sada neupisano 80 dece, neophodne dve nove vaspitno-obrazovne grupe

Zorana Bogdanović | 10. jun. 2019. | 12:37 | Društvo

Predškolskoj ustanovi “Labud Pejović” Bečej za upis dece u novu radnu godinu pristigla je 301 prijava. Zbog povećanog interesovanja roditelja iz Bečeja, 80 dece je za sada ostalo neupisano, jer predškolskoj ustanovi, pored 50 postojećih, nedostaju dve nove vaspitno-obrazovne grupe.

Među pristiglim prijavama 218 je iz Bečeja, 40 iz Bačkog Petrovog Sela, 35 iz Bačkog Gradišta, dve iz Radičevića, pet iz Mileševa i Drljana i jedna iz Poljanica. U odnosu na prethodnu, ove godine je povećan broj roditelja dece uzrasta od 3 do 5 godina koji žele da svoje dete upišu u vrtić.

Lokalna samouprava je to i odobrila. Međutim, čeka se saglasnost Ministarstva finansija, budući da će to zahtevati uvećanje mase plata. Pomoćnica predsednika opštine za obrazovanje Suzana Đukić kaže da će lokalna samouprava uraditi sve da od septembra sva deca budu upisana u vrtić.

Rangiranje dece izvršeno je u skladu sa postojećim Pravilnikom o upisu i prijemu dece u predškolsku ustanovu, kaže direktorka „Labud Pejovića“ Tatjana Mitić.

Od danas do 14. juna roditelji čija deca su primljena u vrtić potpisivaće ugovore sa ustanovom. Iz „Labud Pejovića“ kažu da će tokom avgusta biti poznata odluka nadležnog ministarstva i da će o tome roditelji biti obavešteni.

Za sada neupisano 80 dece, neophodne dve nove vaspitno-obrazovne grupe
Ostale vesti iz ove kategorije