Društvo

Obnova tri objekta PU „Labud Pejović“ za 5,4 miliona dinara

Zorana Bogdanović | 11. jun. 2019. | 10:34 | Društvo

Za energetsku sanaciju vrtića „Kolibri“ u Bečeju i „Makadi“ u Bačkom Petrovom Selu Opština Bečej je od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje dobila ukupno 2.900.000 dinara.

U vrednosti od milion dinara biće zamenjena dotrajala stolarija u Bačkom Petrovom Selu i tom prilikom biće ugrađeno novih 10 PVC prozora i jedna vrata.

U centralnom objektu u Bečeju za 1,9 miliona dinara biće ugrađeno 19 novih PVC prozora, kazala je načelnica Odeljenja za privredu i razvoj i zaštitu životne sredine Sandra Popov i dodala da oba projekta ujedno podrazumevaju i molersko-fasaderske radove.

Popov je rekla da bi javna nabavka trebalo bi da bude raspisana u narednom periodu, a plan je da se radovi izvode za vreme leta kada manji broj dece boravi u predškolskoj ustanovi. Direktorka „Labud Pejovića“ Tatjana Mitić rekla je da će rukovodstvo te ustanove rad vrtića organizovati u skladu sa potrebama korisnika i aktuelnih radova.

Mitić kazala je da će u toj ustanovi uz pomoć finansijske podrške Državnog sekretarijata za nacionalnu politiku Mađarske, a u saradnji sa Fondacijom „Betlen Gabor“ i Nacionalnim savetom mađarske nacionalne manjine, biti rekonstruisan vrtić „Duga“ u Novom selu, a vrednost tih radova iznosi 2,5 miliona dinara.

Sudeći prema najavama iz lokalne samouprave to neće biti jedine planirane investicije.

Inače, Opština Bečej je u toku ove godine od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje dobila 2.900.000 dinara za investiciono održavanje fasade i zamene stolarije u OŠ „Petefi Šandor“, kao i 2.210.000 dinara za sanaciju i adaptaciju sanitarnog čvora i trpezarije u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“.

Obnova tri objekta PU „Labud Pejović“ za 5,4 miliona dinara
Ostale vesti iz ove kategorije