Društvo

„Zdravkovci“ orimatikom krunisali projektu nastavu

Vukašin Ljubojev | 13. jun. 2019. | 11:42 | Društvo

Orimatika - spoj origamija i matematike, jedinstveni projekat, koji je osmislila učiteljica Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, Milena Gmijović, danas su đaci ekskluzivno izradili i predstavili našoj televiziji. Oni su tokom cele godine učili o sovama, a kroz dvonedeljnu projektu nastavu zaokružili su svoje sveznanje o toj ptici.

Početkom školske godine učiteljica Milena Gmijović svoju novu generaciju đaka dočekala je sa zanimljivim plakatom na kojem su bile sove sa ispisanim imenima. Poznato je da grupe u zabavištu imaju svoj naziv, sa tim u vezi je učiteljica došla na ideju da približi i spoji vrtić i školu, odnosno da svom razredu 1b da nadene ime „sovice“.

Vremenom, imajući u vidu dečija interesovanja, učiteljica Milena je shvatila da đake interesuju teme u vezi sa ovom pticom. Učenicima je u toku projekte nastave bilo zadato da uz pomoć informaciono-komunikacione tehnologije, naprave plakate i doznaju sto više stvari o ovoj jedinstvenoj životinji.

Deca koja su zainteresovana da izučavaju origami, veštinu savijanja papira, imaju priliku da se uključe u rad kampa koji počinje u ponedeljak 17. juna u Narodnoj biblioteci u Bečeju. Kamp će trajati dve nedelje, a organizuje ga Društvo učitelja Bečeja. Ljubitelji ove veštine ponedeljkom će se sastajati od 13 do 16 časova, a od utorka do petka u periodu od 9 do 12 časova.

„Zdravkovci“ orimatikom krunisali projektu nastavu
Ostale vesti iz ove kategorije