Društvo

Aktivisti iz javnog sektora očistili priobalje Tise

Zorana Bogdanović | 24. jun. 2019. | 9:20 | Društvo

Opština Bečej pridružila se akciji „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ koju organizuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Tridesetak aktivista iz Opštinske uprave i javnih preduzeća očistilo je priobalje Tise, koje je po povlačenju vodostaja ostalo preplavljeno smećem. Sakupili su četrdesetak džakova, koje su radnici preduzeća „Potisje-Bečej“ odneli na gradsku deponiju na dalje razvrstavanje sekundarnih sirovina.

Dujaković kaže da će u toku ove sedmice ribari sa čamcima očistiti deo reke, koji je aktivistima bio nepristupačan. U akciju su uključeni i radnici preduzeća „DTD Srednja Bačka“, koji rade na čišćenju mulja i blata sa betona.

Čišćenju priobalja Tise odazvali su se mahom mladi ljudi čija je želja bila da ukažu na značaj odgovornosti pojedinca prema prirodi.

Na teritoriji Vojvodine u toku ove nedelje biće očišćeno 36  lokaliteta u 20 lokalnih samouprava. “Nedelja za čistiju Vojvodinu” sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini, kojom je, između ostalog, predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana.

Aktivisti iz javnog sektora očistili priobalje Tise
Ostale vesti iz ove kategorije