Sport

Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej ekipno drugi u moto klasiku

Zorana Bogdanović | 16. jul. 2019. | 11:57 | Sport

Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej ekipno je zauzeo drugo mesto na takmičenju „Nagrada Kraljeva 2019“ u nacionalnom šampionatu u moto klasiku, održanom minulog vikenda.

Za sportski auto moto spektakl u Kraljevu prijavilo se više od 100 takmičara, od čega 45 za moto trke. Bečejsko-novobečejski klub dosadašnju kolekciju priznanja upotpunio je sa šest novih pehara.

Naime, Karolj Kenjereš sa dva prva mesta na oba trkačka dana bio je neprevaziđen u klasi do 50 kubika, Zoltan Berkeš osvojio je prvo mesto u klasi do 250, treće u klasi do 125 kubika, kao i prvo na istočnoevropskom šampionatu u klasi do 250 kubika.

Iako ovoga puta bez pehara, najmlađi vozač po stažu, Goran Tajkov zadovoljan je postignutim rezultatima. Osvojio je četvrto mesto u klasi do 50 kubika i tako doprineo da klub ekipno zauzme drugo mesto, sa osvojena 63 boda od mogućih 75.

Bivši vozač na trkama i mentor današnjih takmičara, Mikloš Boja potkovan višegodišnjim znanjem i umećem, uspeo je da zajedno sa njima otkloni tehničke probleme koji su pred kraj prvog takmičarskog dana pretili da osujete zacrtane ciljeve.

Nakon što je uzeo licencu za takmičenje u moto klasiku, Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej redovni je učesnik trka, kako u zemlji tako i u inostranstvu, kazao nam je predsednik kluba Atila Silađi i dodao da su postignuti rezultati odraz sedmogodišnjeg truda i zalaganja. Inače, ovome je, kaže on, prethodilo pet trka na bečejskom hipodromu.

Iz svega priloženog jasno je da u klubu ne nedostaje entuzijazma i želje za nizanjem uspeha u ovom sportu. Međutim, manjka im podrška, kako finansijska, tako i infrastrukturna budući da nemaju staze za treniranje.

Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej ekipno drugi u moto klasiku
Ostale vesti iz ove kategorije