Kultura

Sve je manje mladih pesnika

Redakcija TV Bečej | 22. jul. 2019. | 11:51 | Kultura

Oko dvadeset pesnika iz Bačkog Petrovog Sela, Bečeja, Žitišta i Mola, okupilo se proteklog petka u Bačkom Petrovom Selu, na Susretu zavičajnih stvaralaca poznatijem kao „Pesnička pletenica“.

Ovu manifestaciju osam godina zaredom organizuje Udruženje građana „Za bolji život sela“, a kao i prilikom prethodnih susreta, i ovaj put je za učesnike priređen bogat i raznovrstan program.

Udruženje građana Da Vinči iz Bačkog Petrovog Sela, koje postoji 12 godina, okuplja slikare amatere i rukotvorce. Od samog početka sarađuju sa Udruženjem „Za bolji život sela”, učestvujući na manifestacijama koje organizuju. Ove godine predstavili su se radovima objedinjenim na izložbi „Prolaznost našeg sela”.

Redovan učesnik „Pesničke pletenice“ je Klub knjige „Branko Radičević“ iz Žitišta, koji kroz organizaciju Književnog maratona i Književnog konkursa „Banatsko pero“ i brojne druge aktivnosti nastoji da ukaže na značaj pisane reči i da animira mlađe naraštaje da izraze svoju kreativnost kroz pisanje.

Okosnicu rada Udruženja građana „Za bolji život sela“, osim kulturne delatnosti, odnosno afirmacije neafirmisanih zavičajnih stvaralaca, čini i humanitarni rad, kao i organizacija sportskih aktivnosti.

Sve je manje mladih pesnika
Ostale vesti iz ove kategorije