Društvo

U toku prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs za rezervne oficire

Redakcija TV Bečej | 23. jul. 2019. | 10:15 | Društvo

U toku prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs za rezervne oficire

Centar Ministarstva odbrane Novi Sad podseća zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije.

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Detaljnije informacije nalaze se na internet stranici Ministarstva odbrane, www.mod.gov.rs, a mogu se dobiti i u centru Ministarstva odbrane u Novom Sadu, u Ulici Braće Jovandić br. 4 ili u kancelariji u Bečeju, na Topolskom putu br. 65,  soba br.7, gde mogu podneti i prijavu.

Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u jedan od tri centra za obuku Vojske Srbije – Sombor, Valjevo ili Leskovac. Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci. Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

Ostale vesti iz ove kategorije