Društvo

Mališani iz Bačkog Gradišta otišli na letovanje

Redakcija TV Bečej | 24. jul. 2019. | 10:28 | Društvo

Zahvaljujući akciji Crvenog krsta, mališani iz Bačkog Gradišta dobili priliku da odu na letovanje

Učenici petog i šestog razreda OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, njih 25, krenuli su sinoć na desetodnevno letovanje u Baošiće, u Crnoj Gori, gde će biti smešteni u objektu Crvenog krsta.

Deca koja će provesti deset dana u Baošićima, potiču iz socijalno ugroženih porodica i do sada uglavnom nisu imali prilike da putuju, a većina njih nikada nije bila na moru. Letovanje, koje  predstavlja nagradu za njihov trud i rad i uspeh koji su postigli u školi, biće ispunjeno brojnim aktivnostima, kroz koje će ih voditi školski pedagog i volonteri Crvenog krsta.

Akciju je organizovao Crveni krst Bečej, na inicijativu Crvenog krsta Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz podršku beogradskog Infostana, koji je obezbedio sredstva i Opštine Bečej, koja je za decu pripremila majice, vodu i sendviče za put.

Poslednja ovakva akcija održana je pre dve godine. Tada su na letovanje išla deca iz različitih škola, a od ove godine, ustaliće se praksa da to ipak budu učenici iz jedne škole, jer ih osoba koja je u pratnji, neko od nastavnog osoblja, u tom slučaju sve dobro poznaje.

Mališani iz Bačkog Gradišta otišli na letovanje
Ostale vesti iz ove kategorije