Sport

Ministar Vanja Udovičić posetio Bečej

Redakcija TV Bečej | 25. jul. 2019. | 15:01 | Sport

U okviru akcije obilaska lokalnih samouprava, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić juče je posetio Bečej, gde je u OŠ „Sever Đurkić“ prisustvovao treningu mlađih selekcija KK „Bečej“, a potom se na Gradskom stadionu družio i sa omladincima OFK Bečej 1918. Mlade košarkaše i fudbalere Udovičić je obradovao novim dresovima i loptama.

Samo u Vojvodini, Udovičić je do sada obišao preko 30 lokalnih samouprava, kako bi se na licu mesta upoznao sa funkcionisanjem, problemima i izazovima sa kojima se lokalni sportski klubovi suočavaju, ali i da bi sa čelnim ljudima gradova i opština razgovarao o zajedničkoj realizaciji budućih projekata, sve u cilju stvaranja boljih uslova u sportu za mlade naraštaje. Ministar omladine i sporta je tom prilikom pohvalio saradnju sa opštinom Bečej.

Razgovaralo se i o rekonstrukciji Gradskog stadiona.

Na pitanje novinara o Vaterpolo klubu Bečej, Udovičić je rekao da je kao bivši vaterpolista koji je tokom karijere na velika takmičenja kretao upravo iz Bečeja, upoznat sa celokupnom situacijom, ali da je klub prvenstveno briga lokalne samouprave, a Republika je uvek spremna da pomogne u dogovoru sa rukovodstvom opštine i Vaterpolo savezom. Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić, istakao je da su u budžetu opštine za ovu godinu obezbeđena sredstva za nesmetano takmičenje, a radi se i na pronalaženju sponzora koji bi pomogli rad kluba.

Ministar Vanja Udovičić posetio Bečej
Ostale vesti iz ove kategorije