Sport

Konjičke trke u Bečeju opravdale očekivanja

Zorana Bogdanović | 5. avgust. 2019. | 12:31 | Sport

Konjički klub „Potisje“ Bečej juče je u okviru programa festivala „Tanderbal“ na hipodromu kod Radarske stanice organizovao je kasački dan. Na programu je bilo pet kasačkih trka i jedna galopska. Kasači su se nadmetali na travnatoj stazi dužine 2.000 metara uz auto-start.

Nagradni fond od 250.000 dinara raspoređen je osvajačima prva četiri mesta. Prvoplasirani su dobili po 18.500, drugoplasirani upola manje, osvajači trećeg 5.550 i četvrtog mesta 3.700 dinara.

Lokalna samouprava pomogla je da se pronađu sponzori za ovu sportsku manifestaciju, rekao je član Opštinskog veća za privredu i zaštitu životne sredine Dragan Kovačev na otvaranju.

U prvoj trci grla starijih od 3 godine i starijih domaćeg odgoja sa zaradom do 500 evra, u konkurenciji 10 grla pobedu je odnela kobila Lili vlasništvo Jovane Hosović iz Bečeja, a sulke je vozio predsednik bečejskog kluba Sava Vojnović. Drugoplasirani je bio Oskar Ožvar iz Čantariva sa grlom Lamona, a treća kobila Dana vlasništvo Nandora Bognara iz Ade.

U drugoj trci grla sa zaradom do 1.100 evra pobedu je odneo Milan Prišić iz Žablja sa grlom Severino, drugi je bio Haljdar vlasništvo Žarka Lazića iz Đurđeva, a sulke je vozio Stevan Sič, dok je trećeplasirani bio Ervin Kerekeš iz Feketića sa grlom Džesi star.

Treća trka grla sa zaradom do 6.000 evra pripala je konju Simo Mack Nataše Lamić-Vujković iz Subotice, a sulke je vozio Josip Lamić-Vujković. Drugi je kroz cilj prošao Atila Seke sa kobilom Atena Geze Jankovića iz Malog Iđoša, a treći Sava Vojnović sa Bonapartom vlasništvo Bore Jandrića iz Bečeja.

U četvrtoj trci konja sa zaradom do 200 evra prvo mesto osvojio je Daster vlasništvo Janoša Nemeta iz Bečeja, druga je bila Toskana Gabora Kiša iz Gunaroša, treća Fantastična Zlatka Tumbasa iz Donjeg Tavankuta, a sulke je vozio Siniša Bukvin Vujković.

Konjičke trke u Bečeju opravdale očekivanja
Ostale vesti iz ove kategorije