Sport

Voša vicešampion 11. „Letnjeg fudbalskog turnira“

Vukašin Ljubojev | 5. avgust. 2019. | 12:36 | Sport

Fudbalski klub „Njegoš“ iz Lovćenca, pobednik je tradicionalnog 11. „Letnjeg fudbalskog turnira“ u organizaciji Fudbalskog kluba „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta.

U dvodnevnom takmičenju na travnatoj površini sportskog rekreativnog centra „Đorđe Tapavica Džoja” u Bačkom Gradištu, nadmetale su se kao i uvek četiri ekipe. Ove godine učešće na turniru uzeli su klubovi Bajša, Srbobran, Njegoš iz Lovćenca i domaća Vojvodina.

Prvog dana u polufinalnim utakmicama slavio je Lovćenac protiv Bajše sa 2:1, dok je Vojvodina savladala Srbobran sa 6:2.

Drugog dana nedolaskom ekipe Srbobrana na odigravanje meča za treće mesto, trofej je otišao u ruke fudbalera Bajše.

U finalnoj utakmici sastale su se domaća Voša i gosti iz Lovćenca, a nakon devedeset minuta fudbaleri Njegoša slavili su sa 2:0.

U prvom delu meča, Vojvodina je dominirala svojom igrom ali bez pogodaka, što je na suprotnoj strani ipak uspelo da se realizuje u 21. minutu, kada je Kočiš zatresao mrežu domaćih. Ravnopravni odnos snaga i kvalitetan fudbal pratilo je juče oko stotinak domaćih navijača, koji su očekivali da će se ipak igrači Voše otrgnuti i izjednačiti. To se, ipak, nije dogodilo, već su baš na protiv fudbaleri iz Lovćenca u poslednjem minutu drugog dela uspeli da stave tačku na meč golom Manojlovića i tako osvoje pobednički pehar 11. „Letnjeg fudbalskog turnira“.

Sledeći, ujedno poslednji kontrolni meč, ekipa iz Bačkog Gradišta igraće sa Fudbalskim klubom Jadran iz Feketića. Utakmica je zakazana za 11. avgust, nakon čega sledi 1. kolo „Vojvođanske lige Sever“ i meč sa Tisom iz Adorijana, koji se igra u nedelju 18 avguta u Adorijanu.

Voša vicešampion 11. „Letnjeg fudbalskog turnira“
Ostale vesti iz ove kategorije