Turizam

Uprkos kiši „Tanderbal“ posetilo oko 15.000 ljudi

Vukašin Ljubojev | 5. avgust. 2019. | 13:09 | Turizam

Treći po redu festival „Tanderbal“ na obali Tise u Bečeju tokom tri dana posetilo je oko 15.000 ljudi, kažu u Turističkoj organizaciji opštine Bečej. Nažalost, vremenske neprilike odbile su veliki broj gostiju i primorale organizatora da pojedine događaje vremenski pomeri za kasnije.

Tanderbal je bogatim programom bio primeren svim generacijama, kako radionicama i sportskim disciplinama tako i odabirom muzičkog repertoara.

Bečejci i gosti iz okolnih sela i gradova prvu noć festivala uživali su u stihovima Ivane Selakov i Amadeus benda kada je u ponoć upriličen vatromet. Subotnji program sastojao se od kajak mitinga i Natenane spusta do rečnog ostrva, dok je veče bilo u znaku roka, kada su na bini nastupale Bubamare, Skladište i Divlje jagode.

Poslednji dan obeležili su plivački maraton, Tiska girlanda, Tanderbalski višeboj i neizostavno takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Iako su mnogi krili svoju recepturu, pobednik  Janko Pincer iz Begeča otkrio je kako se pravi i šta je potrebno sve za pobedničku riblju čorbu.

Za Janka ovo nije ništa novo jer se takmiči u kuvanju riblje čorbe punih 37 godina. Petnaest godina nosi titulu međunarodnog prvaka, tri godine je uzastopni vojvođanski prvak, a njegova kolekcija broji oko 400 pehara.  

Posle dobre hrane, usledio je i muzički deo poslednjeg dana Tanderbala, kada su prisutni slušali melodije ovog kraja, a za dobar provod bili su zaduženi Fokoš i Garavi sokak. Pre njih, nastupili su članovi MKD „Petefi Šandor“ i KUD „Đido“.

Uprkos kiši „Tanderbal“ posetilo oko 15.000 ljudi
Ostale vesti iz ove kategorije