Turizam

Sve nacije i generacije idućeg vikenda u Donjem gradu

Vukašin Ljubojev | 8. avgust. 2019. | 10:28 | Turizam

Tradicionalna manifestacija „Sent Ištvan“ povodom istoimenog mađarskog praznika biće održana idućeg vikenda 16. i 17. avgusta ispred prostorija Mađarskog-kulturnog društva „Petefi Šandor“ u Bečeju, gde će se okupiti veliki broj posetilaca svih nacija i generacija.

Dvodnevni program otvoriće duvački orkestar iz Čongrada, koncertom ispred rimokatoličke crkve, nakon čega slede tradicionalne svečanosti.

Kulturno-umetnički program prvog dana manifestacije biće obogaćen i mađarskom narodnom muzikom koju će izvoditi gosti iz Mađarske, dok se od 22 časa očekuje koncert Deneša Pala iz Budimpešte.

Prvi dan manifestacije, nakon vatrometa u 23 časa, zatvoriće koncert duvačke grupe Brass on The Road iz Mađarske koja više godina učestvuje na bečejskoj proslavi „Sent Ištvana“ i koja uvek privlači veliki broj sugrađana i ostalih gostiju.

U subotu 17. avgusta program počinje od 16 časova, kada kreće takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša uz svirku grupe „Harmonia“.

Kotizacije za tradicionalni gulaš iznose 3.000 dinara, a učesnici dobijaju tri kilograma govedine, luka i kecelje. Zainteresovani za učešće u kulinarskom nadmetanju treba da se prijave u kancelariji Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor“ svakog radnog dana od 8 do 13 časova ili na broj telefona 021/69-10-556. Broj takmičara je ograničen.

Kuvanje kotlića završava se u 19 časova, a sat vremena kasnije biće upriličeno proglašenje pobednika. Posetioci će od 20.30 pa sve do ponoći moći da uživaju u uličnom balu uz svirku grupe „Harmonia.

Sve nacije i generacije idućeg vikenda u Donjem gradu
Ostale vesti iz ove kategorije