Turizam

Petrovoselci ne propuštaju druženje na Kišmolskoj plaži

Vukašin Ljubojev | 12. avgust. 2019. | 12:42 | Turizam

Žitelji Bačkog Petrovog Sela minulog vikenda feštom na Kišmolskoj plaži proslavili su svoj dan.

Organizator druženja i susreta generacija koji se jednom godišnje održavaju u ovom selu je Mesna zajednica „8. oktobar“, koja godinama unazad nastoji da kroz sportsko, muzički i zabavni program okupi što više meštana sa ciljem održavanja dobrosusedskih odnosa.

Prisutni su mogli da uživaju u sportskim igrama, dečijim radionicama, pesmi i igri, kao i tradicionalnom takmičenju u kuvanju ovčijeg – birka paprikaša.

Značaj ove manifestacije u opštini Bečej je višestruk, zbog čega je lokalna samouprava i ove godine podržala njenu realizaciju, rekao je prvi čovek opštine Dragan Tošić. On je ujedno najavio da će u narednom periodu na ovom mestu biti postavljeni dodatni stolovi i klupe, kao i drugi sadržaji.

U poslednje tri godine na prostoru Bačkog Petrovog Sela Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uložio je više od 42 miliona dinara u poljoprivrednu i vodovodnu infrastrukturu, dok je registrovanim poljoprivrednim proizvođačima ovog kraja na osnovu različitih konkursnih linija dodeljeno više od 10 miliona dinara, rekao je pomoćnik pokrajinskog sekretara Vladislav Krsmanović.

Što se tiče rezultata kulinarskog nadmetanja, u konkurenciji od 28 takmičarskih ekipa pobedu su odnele sestre Čila Pustai i Eleonora Levai iz Bačkog Petrovog Sela, koje su, prema oceni žirija, sa 97 bodova skuvale najukusniji birka paprikaš.

Petrovoselci ne propuštaju druženje na Kišmolskoj plaži
Ostale vesti iz ove kategorije