Turizam

Dani Lovačkog udruženja bogati i raznovrsni

Vukašin Ljubojev | 16. septembar. 2019. | 13:15 | Turizam

Tradicionalna manifestacija „Dani Lovačkog udruženja Bečej“ protekle subote u Donjem parku okupila je veliki broj posetilaca.

Manifestacija je namenjena svim sugrađanima sa ciljem predstavljanja i očuvanja lovačkog udruženja, njegove istorije, tradicije, običaja i kulture. Ipak, ono što privlači mnoge goste na ovu manifestaciju jeste takmičenje u kuvanju kotlića.

Učešće na takmičenju uzelo je 13 ekipa, koje su ove godine kuvale gulaš od srnećeg mesa. I dok su mnogi koristili tajne sastojke, Darijuš Sami kao glavni kuvar ekipe „Sjuksi“ držao se, kako kaže, klasičnog recepta sa standardnim sastojcima.

Deca iz vrtića „Labud Pejović“ bila su gosti manifestacije, a pored crtanja i učenja o lovstvu, odnosno koristima lova u očuvanju ekosistema, družili su se sa sokolarima i njihovim pticama, koje su takođe sastavni deo lovstva. Najveća atrakcija bio je dvogodišnji suri orao Leo.

Počasni gosti, članovi Crvenog krta Bečej na ovoj manifestaciji proslavili su Svetski dan prve pomoći, i sa tim u vezi pokazali i objasnili kakav je značaj prve pomoći za svakog građanina.

Sastavni deo svake lokalne manifestacije jesu i poniji Đorđa Prodanova koji su i na ovom mestu bili glavna atrakcija za najmlađe posetioce.

Dani Lovačkog udruženja bogati i raznovrsni
Ostale vesti iz ove kategorije