Sport

Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej ekipno treći u Zrenjaninu

Zorana Bogdanović | 17. septembar. 2019. | 12:19 | Sport

Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej ekipno je osvojio treće mesto na Nacionalnom šampionatu Srbije u moto klasiku u Zrenjaninu i time zaokružio ovogodišnju trkačku sezonu.

U klasi do 50 kubika dva prva mesta osvojio je Karolj Kenjereš iz Subotice, koji se od ove godine takmiči za bečejsko-novobečejski klub. A kako je tri godine uzastopno prvak šampionata, pripala mu je zlatna kaciga, priznanje koje je oduvek priželjkivao.

Nakon dve godine pauze, klubu se priključio Stevan Tatić Tančura koji je u klasi oldtajmera, motocikala do 1969. godine, u Zrenjaninu osvojio prvo, drugo i treće mesto, a u generalnom plasmanu je drugi.

Zoltan Berkeš sa ovog takmičenja vratio se sa osvojenim drugim mestom u klasi do 250 kubika, i četvrtim u klasi do 125 kubika.

Loša sreća zadesila je i Gorana Tajkova, koji je na treningu pre trke pao sa motora i povredio se.

Glavni majstor i mentor trkača, Mikloš Boja, kaže da je razočaran zbog kvarova, koji, tvrdi najverovatnije nisu bili slučajni.

Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej nada se ekipnom trećem mestu na državnom nivou, a ta priznanja biće dodeljena u decembru. Iako je takmičarska sezona gotova, u klubu uveliko razmatraju planove za narednu godinu.

Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej ekipno treći u Zrenjaninu
Ostale vesti iz ove kategorije