Privreda

Godišnja ušteda od oko 2,7 miliona dinara garantovana ugovorom

Zorana Bogdanović | 2. oktobar. 2019. | 11:06 | Privreda

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić potpisao je ugovor o Javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i modernizaciju javne rasvete sa predstavnicima dveju firmi, „Keep light“ DOO Beograd i „Esco Elios“ DOO Novi Sad.

Početak investicije vredne oko 2,2 miliona evra najavljen je za mesec dana i obuhvata zamenu 5.009 svetiljki, dotrajalih delova javne rasvete na teritoriji čitave opštine Bečej, zamenu upravljačkog sistema i održavanje javne rasvete u narednih 13 godina, koliko važi ugovor.

Procene su da će opština Bečej na godišnjem nivou ostvariti uštedu od oko 2,7 miliona dinara, odnosno skoro 200.000 evra u roku od 13 godina. Navedena finansijska ušteda garantovana je ugovorom, a ukoliko privatni partner ne ispuni dogovoreno, biće u obavezi da plati penale.

Predsednik opštine Bečej kazao je da će u budžetu za narednu godinu biti predviđena sredstva za ugradnju video nadzora, kako bi se uticalo na smanjenje broja slučajeva uništavanja javne imovine, u koju spada i rasveta.

Prema najavama privatnog partnera, biće ugrađene led sijalice marke „Filips“, a dinamika posla zavisiće od vremenskih uslova.

Za potrebe ovog projekta i javno-privatnog partnerstva, a u skladu sa važećim zakonom, osnovano je društvo posebne namene „LED BČJ“ DOO Beograd-Čukarica, koje će biti ugašeno po isteku ugovora.

Godišnja ušteda od oko 2,7 miliona dinara garantovana ugovorom
Ostale vesti iz ove kategorije