Kultura

Kajica Kuburić Braca obeležio mesec knjige u BPS

Vukašin Ljubojev | 31. oktobar. 2019. | 13:12 | Kultura

„Od salaša pa do Tise, a između Mol“ naziv je prve knjige Kajice Kuburića Brace, koja je predstavljena u seoskoj biblioteci u Bačkom Petrovom Selu.

Zbirka je izdata polovinom maja ove godine, a nakon tri uspešne promocije u Molu, Novom Sadu i Adi, na inicijativu Udruženja građana „Za bolji život sela“  Kajica Kuburić svoj prvenac predstavio je i u Bačkom Petrovom Selu.

Udruženja građana „Za bolji život sela“ organizovalo je pesničko veče u čast knjige, gde su pored već pomenutog Kajice Kuburića Brace, učestvovali i pisci Davor Jovanović i Milun Čokorović.

Knjiga je pisana za sve, a u njoj će se ponajviše pronaći starije generacije, ne samo žitelji Mola, već cele Vojvodine, jer je tematika pesama ono nešto sto stariji građani pamte, što se retko spominje, ili ga više i nema - stari porušeni salaši, birtije, čarde i jedan miran seoski život sa promenadama kojih više nema.

Ova promocija je Braci pričinila veliko zadovoljstvo, jer kako i sam kaže „uvek je s komšijama imati dobre odnose, prava stvar“.

Nailaženjem na pozitivne kritike, Kajica je dobio vetar u leđa i podsticaj da u nekom narednom periodu i druga dela budu ukoričena u novoj knjizi.

UG „Za bolji život sela“ sve manifestacije koje je imalo u planu je uspešno realizovalo, a poslednja aktivnost za ovu godinu jeste proglašenje sportista Bačkog Petrovog Sela.

Kajica Kuburić Braca obeležio mesec knjige u BPS
Ostale vesti iz ove kategorije