Društvo

200 prehrambenih paketa najugroženijim penzionerima

Zorana Bogdanović | 1. novembar. 2019. | 12:16 | Društvo

Opštinsko udruženje penzionera Bečej svake godine pruža pomoć i podršku najugroženijim penzionerima, čija mesečna primanja ne prelaze 18.000 dinara. Posle 10. novembra biće podeljeno 200 prehrambenih paketa koji sadrže ulje, brašno, so, šećer, testeninu, pirinač i začine, najavila je predsednica udruženja Nada Milovanov.

U toku novembra biće održan sastanak Izvršnog odbora udruženja na kojem će dobavljači ogreva dostaviti svoje ponude, kako bi nakon razmatranja komisije krajem 2019. započeli nabavku ogreva za iduću godinu.

U udruženju nastoje da obuhvate sve segmente života najstarijih sugrađana, kojih u opštini Bečej ima 8.151. U cilju druženja svake godine organizuju izlete i posete bratskim udruženjima, pa su tako u toku 2019. bečejski penzioneri išli na dvodnevni izlet u Ribarsku banju i Kruševac, posetili su Čačak, zatim penzionere u Loznici.

U nedelju 3. novembra u Domu penzionera u centru Bečeja biće upriličeno druženje uz živu muziku.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Treća životna dob“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

200 prehrambenih paketa najugroženijim penzionerima
Ostale vesti iz ove kategorije