Sport

Džudo: Aleksandar Stojkov prvak Evropskog kupa za kadete

Vukašin Ljubojev | 7. novembar. 2019. | 12:18 | Sport

Aleksandar Stojkov, član džudo kluba Mladost iz Bečeja ne prestaje da se kiti sa medaljama. U razmaku od nekoliko nedelja postao je prvak Evrope i osvajač zlata na memorijalu u Novom Sadu, no krenimo od evropske medalje.

U organizaciji Internacionalne džudo federacije, 27. oktobra u Kopru u Sloveniji održan je Evropski džudo kup za kadete, a Aleksandar Stojkov je u kategoriji preko 90 kilograma bio najbolji i zasluženo osvojio zlatno odličje.

Nakon Slovenije i evropskog zlata, Stojkov je i pred domaćom publikom na Prvom međunarodnom džudo turniru “Memorijalni turnir džudo velikana Vojvodine 2019” koji je održan 2. i 3. novembra u maloj sali SPENS-a u Novom Sadu još jednom potvrdio veliki potencijal i kvalitet.

Prvi memorijalni turnir na kojem je učestvovalo oko 1.000 boraca, u organizaciji Džudo saveza Vojvodine,  posvećen je velikanima koji su proslavili našu zemlju na evropskim i svetskim tatamijima.

Aleksandar i njegove klupske kolege vredno i marljivo treniraju, kako bi se zlato iz Kopra repriziralo i u Đeru.

Pored toga, Aleksandar je pozvan da bude deo kadetske reprezentacije Srbije, sa kojom će učestvovati na „Srbija openu“ u ekipnom takmičenju zakazanom za 23.novembar u Sportskom centru” Šumice” u Beogradu.

Džudo: Aleksandar Stojkov prvak Evropskog kupa za kadete
Ostale vesti iz ove kategorije