Društvo

Rotari klubovi udružili snage za kvalitetnije obrazovanje dece

Redakcija TV Bečej | 11. novembar. 2019. | 12:43 | Društvo

Vođena krilaticom “Nesebično služiti”, misija međunarodne Rotari organizacije jeste da, kroz pružanje potrebnih usluga, promoviše visoke etičke standarde i razumevanje, dobru volju i mir, kroz prijateljstvo vodećih ljudi u poslu, profesiji i zajednici.

Proteklog vikenda, povodom zajedničkog projekta u kom je učešće uzelo 5 Rotari klubova iz Kikinde, Sente,  Zrenjanina, Kule i Bečeja, održan je drugi po redu radni sastanak u prizemlju Doma kulture  opštine Novi Bečej.

Osnovni cilj obuke jeste da se kroz usavršavanje nastavnika za primenu metoda nastave i učenja obezbedi podrška za profesionalnu praksu, a time utiče i na podizanje kvaliteta znanja učenika i uspešnost nastavnog procesa. Obuka, između ostalog, obuhvata I međusobne odnose, prirodu školskih predmeta naspram oblika nastave, kao i različite edukativne radionice.

Sastanku su prisustvovali i gosti iz Rotari kluba iz Pljevalja, čiji član, akordeonista Nemanja Potparić, sa pijanistom Stevanom Savićem, čini muzički sastav “Duo NeSte”. Nakon nastupa u Rusiji, Austriji, Fransuskoj, pa čak i Buenos Ajresu, gde su, kao jedini umetnici iz Evrope svirali na Pjacolinom festivalu, sastav “Duo NeSte” izdvojio je vreme i da održi humanitarni koncert klasične i tango muzike u Novom Bečeju, za koji je ulaznica bila knjiga za osnovce po ličnom izboru.

Sa kolegom Stevanom Savićem, pored koncertne delatnosti, bavi se i pedagoškim radom, što ih, kako kaže, čini dodatno motivisanim za učešće na ovakvim projektima.

Rotari klubovi udružili snage za kvalitetnije obrazovanje dece
Ostale vesti iz ove kategorije