Kultura

Bečej dobija dečiji festival umetničkog stvaralaštva

Vukašin Ljubojev | 13. novembar. 2019. | 13:21 | Kultura

Prvi Bečejski dečiji festival „BEDEF“ u organizaciji Udruženja građana "Bubamara" iz Bečeja biće održan 1. decembra u sali Gradskog pozorišta Bečej. Prema rečima organizatora, termin početka samog takmičenja biće naknadno objavljen, a revijalni deo i dodela nagrada biće upriličeni istog dana u 18 časova.

Muzičko takmičenje biće održano u dve kategorije – za decu uzrasta od 7 do 10 godina i od 11 do 14 godina.

Propozicije predviđaju da svaki takmičar peva jednu odabranu numeru hora „Bubamara“ koju će uživo izvoditi uz muzičku matricu. Ujedno, svaki takmičar treba da spremi još dve kompozicije koje bi mogao da otpeva na zahtev žirija.

Takmičari pesme mogu preslušati i izabrati na sajtu BEDEF-a gde se nalaze tekstovi svih kompozicija kao i matrice uz koje mogu vežbati.

Učesnike će ocenjivati stručni žiri, koji će bodovati glasovnu čistoću i intonaciju, scenski nastup i interpretaciju pesme koju će takmičari izvoditi.

Kako bi trema učesnika bila što manja, takmičari će imati podršku horova u refrenu, dok će na završnom koncertu izvođače uživo pratiti bend „Bubamara“.

Zainteresovani se za učešće na BEDEF-u mogu prijaviti putem internet stranice na kojoj se nalazi spisak kompozicija i propozicije takmičenja.

Bečej dobija dečiji festival umetničkog stvaralaštva
Ostale vesti iz ove kategorije