ComNetTV mreža

Saopštenje Udruženja elektronskih medija Comnet

Redakcija TV Bečej | 18. novembar. 2019. | 12:30 | ComNetTV mreža

Saopštenje Udruženja elektronskih medija Comnet

Udruženje elektronskih medija Comnet upozorava da je uprkos apelima da se prestane sa govorom mržnje, nastavljen niz opasnih i uznemiravajućih izjava. U tom kontekstu izražavamo zaprepašćenje direktnom pretnjom predsedsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koju je juče putem društvene mreže Tviter javno uputio Vladan Slavković.

U tvitu, Slavković kaže: „ Možda je korektnije da mu saspemo pet metaka u leđa? I da se napijemo posle atentata? “.

Poziv na ubistvo predsednika države prevazilazi sve granice i apsolutno je nedopustiv u javnom diskursu svake demokratske zemlje. Zato, u skladu sa zakonom, ističemo neophodnost adekvatne reakcije nadležnih državnih organa. Takođe, još jednom skrećemo pažnju javnosti i na kontinuirano širenje mržnje prema ženama, koje su ustale upravo protiv navedenog nasilja. To je, nažalost, bio dovoljan razlog da ponovo budu izložene najgorim uvredama, pozivima na silovanje i nedopustivim pretnjama.

Od nekog ko ne preza od pretnji ubistvom predsedniku države i ne možemo očekivati bilo kakvu kulturu govora, ali je primetno da je više puta korišćen prostački rečnik, ovaj put bio dopunjen i najstrašnijim seksističkim porukama i otvorenim psovkama.

Zato, po ko zna koji put apelujemo da se prestane sa napadima na žene, a nasilnike podsećamo da su one, uprkos tome što su im najlakša meta, nečije majke, ćerke, sestre i supruge.     

Ostale vesti iz ove kategorije