Društvo

Deca iz Bečeja učila kako da se zaštite na internetu

Zorana Bogdanović | 19. novembar. 2019. | 13:27 | Društvo

Fondacija „Tijana Jurić“ u saradnji sa Centrom za socijalni rad Bečej u prostorijama Dnevnog boravka organizovali su obuku za decu uzrasta od 10 do 18 godina na temu bezbednosti na internetu.

Programom „Bezbedno na internetu“ obuhvaćeno je oko četrdesetoro dece bez roditeljskog staranja i korisnika usluga Dnevnog boravka. Oni su na ovim radionicama stekli nova znanja o unapređivanju mehanizama odbrane na internetu, prepoznavanju opasnosti, načinima zaštite, kao i kome da se obrate za pomoć.

Imajući u vidu ekspanziju vršnjačkog nasilja, o čemu svedoče gotovo svakodnevne prijave slučajeva koji se dešavaju kako u školi, tako i van nje, Centar za socijalni rad Bečej poslednjih godina se intenzivno bavi ovim problemom, kazala je direktorka te institucije Ivona Božović.

Božović je upozorila da je vršnjačko nasilje sve prisutnije i u nižim razredima osnovne škole, zbog čega je neophodna još čvršća saradnja između relevantnih institucija i ustanova kako bi se zajedničkim delovanjem reagovalo u što kraćem roku.

Deca iz Bečeja učila kako da se zaštite na internetu
Ostale vesti iz ove kategorije