Kultura

Predavanje o pravima deteta u obrazovanju kroz istoriju

Vukašin Ljubojev | 20. novembar. 2019. | 9:58 | Kultura

Na osnovu inicijative pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, a u čast obeležavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, organizovan je „Festival prava deteta u Vojvodini“, koji je trajao od 20. oktobra, pa sve do danas.

U okviru aktivnosti "Kvalitetno obrazovanje za svu decu" u Tehničkoj školi je juče održano predavanje na temu "Prava deteta u obrazovanju kroz istoriju". Na predavanju je osim učenika Tehničke škole bilo prisutno i nekoliko učenika iz Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole.

Osim današnjih predavanja i predavanjima na časovima građanskog vaspitanja, učenici Tehničke škole napravili su uvertiru o pravima deteta tokom dečije nedelje.

Pored toga, na časovima građanskog vaspitanja govorilo se i o buđenju i razvijanju humanosti i požrtvovanja kod dece, dok će na sajtu i fejsbuk stranici ove škole biti objavljeni linkovi za dokumentarne filmove o hrabrim ženama: Dijani Budisavljević i Ireni Sendler kao i za film „Toyland“  sa kojim će se deca uvesti u svet prijateljstva humanosti i ljubavi.

Predavanje o pravima deteta u obrazovanju kroz istoriju
Ostale vesti iz ove kategorije