Kultura

Dečijim dvojezičnim programom prikazali bogatstvo lokalne zajednice

Zorana Bogdanović | 20. novembar. 2019. | 12:18 | Kultura

Predškolska ustanova „Labud Pejović“, u sklopu Festivala dečijih prava, u Gradskom pozorištu Bečej održala je tradicionalnu priredbu povodom Dana tolerancije.

U programu su učestvovali članovi hora „Bubamara“ i korisnici Dnevnog boravka za mlade i decu sa smetnjama u razvoju, a „zvezde večeri“ bila su predškolska deca iz dvojezičnih grupa. Ona su za tu priliku pripremila pesme, brojalice i koreografije na srpskom i mađarskom jeziku.

Na kraju programa dodeljena su priznanja pobednicima konkursa „Naj naj Dečija nedelja“.

U konkurenciji deset prezentacija, prvo mesto su osvojile i podelile Ekonomsko-trgovinska škola i Narodna biblioteka Bečej. Drugo mesto je pripalo OŠ „Zdravko Gložanski“, dok su treće mesto podelile Muzička škola „Petar Konjović“ i OŠ „Petefi Šandor“ iz Bečeja.

Knjižara „Prizma“ je i ove godine darovala najuspešnije učesnike. Prvoplasirani su osvojili nagradu u vrednosti od po 15.000 dinara, drugoplasirani 12.500 dinara, trećeplasirani po 10.000 dinara.

U okviru Festivala dečijih prava u foajeu pozorišta upriličena je izložba lenti, koje su deca izrađivala u okviru „Dečije nedelje“ a povodom konkursa koji je na temu  „Deca imaju pravo da…“ raspisala Predškolska ustanova „Labud Pejović“.  Ulaznica za jučerašnju priredbu bila je dobrovoljni prilog, a prikupljena sredstva biće uložena za unapređenje rada u dvojezičnim grupama.

Dečijim dvojezičnim programom prikazali bogatstvo lokalne zajednice
Ostale vesti iz ove kategorije