Kultura

Raul Valenberg inspiracija mladima da grade humanije društvo

Zorana Bogdanović | 20. novembar. 2019. | 13:26 | Kultura

Edukativna izložba "Raul Valenberg - za mene nije postojao drugačiji izbor", posvećena švedskom diplomati koji je za vreme Drugog svetskog rata spasao desetine hiljada Jevreja dok je službovao u Budimpešti, svečano je otvorena u galeriji „Krug“ u Bečeju.

Izložba je organizovana u okviru međunarodnog projekta „Budi nosilac promene – Raul Valenberg kao inspiracija“ koji sprovode C31 - Centar za razvoj kulture dečjih prava i Ambasada Švedske u Beogradu, u partnerstvu sa Raul Valenberg Akademijom iz Stokholma, a uz podršku Švedskog Instituta, u šest gradova Srbije.

Pored učenika, profesora i direktora Ekonomsko-trgovinske škole i Gimnazije Bečej, predstavnika lokalne samouprave, otvaranju je prisustvovao i zamenik šefa misije Ambasade Švedske u Beogradu, Joakim Vern.

Opština Bečej neguje dobru saradnju sa Ambasadom Švedske, a to se vidi na primeru realizovanih aktivnosti dogovorenih pre nešto više od godinu dana, istakao je pomoćnik predsednika opštine Bečej Dane Mandić i dodao da će ta saradnja u narednom periodu biti produbljena, najpre u korist mladih naše opštine.

Postavka će se u galeriji „Krug“ u Bečeju zadržati do 3. decembra. Bečejski đaci učesnici projekta biće vodiči vršnjacima iz srednje i učenicima iz osnovne škole koji će se upoznati sa likom i delom Raula Valenberga.

Raul Valenberg inspiracija mladima da grade humanije društvo
Ostale vesti iz ove kategorije