Društvo

Akcija pošumljavanja: Novo drvo za svako dete u Bečeju

Zorana Bogdanović | 22. novembar. 2019. | 14:11 | Društvo

Opština Bečej započela je veliku akciju pošumljavanja, u kojoj će tokom jeseni i na proleće biti zasađeno 7.474 sadnice drveća - po jedno drvo za svako dete u Bečeju.

Prve sadnice predsednik opštine Bečej Dragan Tošić, njegovi saradnici, radnici JP „Komunalac“ i zainteresovani građani zasadili su u Bačkom Gradištu pored dečijeg igrališta u ulici Svetozara Markovića.

Oko 3.000 sadnica donirali su društveno odgovorni privredni subjekti i pojedinci iz naše opštine, dok će sredstva za preostali sadni materijal biti predviđena u budžetu JP „Komunalac“ za narednu godinu, kazao je Tošić i procenio da će za te potrebe biti opredeljeno oko 600.000 dinara.

Nova drveća će, prema najavama direktora JP „Komunalac“, zasigurno biti posađena u Dositejevoj ulici, Miloša Crnjanskog i Zelenoj ulici, gde su zbog radova predviđenih projektom izvađena stabla.

Govoreći o boljim uslovima za razvoj dece u opštini Bečej, predsednik je kazao da je u toku postavljanje dva nova igrališta u Bačkom Gradištu u Glavnoj ulici i nadomak stadiona, kao i jednog u Bečeju u naselju Veljka Vlahovića.

Tošić je najavio i da će u Bečeju, u Dositejevoj ulici preko puta OŠ „Zdravko Gložanski“, u prva tri meseca naredne godine biti postavljeno najsavremenije veliko dečije igralište, koje će moći da koriste i deca sa invaliditetom.

Akcija pošumljavanja: Novo drvo za svako dete u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije