Društvo

Dan OŠ “Šamu Mihalj” u znaku početka investicionog ciklusa

Zorana Bogdanović | 25. novembar. 2019. | 14:02 | Društvo

Osnovna škola “Šamu Mihalj” iz Bečeja svečanom akademijom u Gradskom pozorištu proslavila je 64 godine postojanja. Osnovana je 6. juna 1955. godine odlukom Narodnog odbora Sreza bečejskog i od tada pa do danas nastava se izvodi na srpskom i mađarskom jeziku.

Škola gotovo dve decenije unazad nije imala određeni datum kao dan škole. Od ove godine odlučili su da to simbolično bude 16.novembar - Dan tolerancije.

Ova obrazovna ustanova pokriva teritoriju III Mesne zajednice i nju pohađa 398 đaka, raspoređenih u 24 odeljenja i jedno istureno u Poljanici, gde se nastava izvodi u kombinovanom odeljenju od prvog do četvrtog razreda.

Đaci i zaposleni u OŠ „Šamu Mihalj“ veruju da imaju razlog više za slavlje, budući da je najavljen početak investicionog ciklusa u toj ustanovi.

OŠ “Šamu Mihalj” broji skoro 80 zaposlenih, od toga 55 nastavnika. U okviru svečanosti, devetoro zaposlenih dobilo je jubilarne nagrade za 10, 20 i 30 godina rada u toj školi.

Na kraju, treba dodati da je Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine 2011. ovu osmoletku proglasio ustanovom od posebnog značaja za mađarsku nacionalnu manjinu za očuvanje tradicije i razvijanja identiteta.

Dan OŠ “Šamu Mihalj” u znaku početka investicionog ciklusa
Ostale vesti iz ove kategorije