Društvo

Bečejska omladina u fokusu projekta „Dobrobit u Evropi“

Zorana Bogdanović | 26. novembar. 2019. | 10:15 | Društvo

Organizacija „Edžrajders“ u Narodnoj biblioteci Bečej održala je radionicu na temu kreativnosti i preduzetništva sa fokusom na ulaganje u mlade za bolju budućnost Srbije.

Reč je o projektu „Dobrobit u Evropi“, koji se realizuje u šest evropskih zemalja sa ciljem upoznavanja sa situacijom na lokalu kroz dijalog sa mladima, ali i sa predstavnicima ustanova i institucija koje rade sa omladinom, kako bi zajednički radili na unapređenju uslova u kojima mladi danas žive i rade.

Naredni korak je, kaže Lakić, otvaranje takozvanog „Centra za inovacije“ koji bi okupljao mlade i pružao im mogućnost da uče i obučavaju se za rad u svetu savremenih tehnologija, ali i umetnosti, kulture, omladinskog aktivizma.

U okviru radionice motivacioni govornik Nikola Čanak održao je predavanje sa ciljem da se mladi ohrabre da preduzmu prvi korak u poboljšanju situacije u kojoj se sami nalaze. Događaju su prisustvovali predstavnici Kancelarije za mlade opštine Bečej, Ekonomsko-trgovinske škole, udruženja ''Eko Bečej'' i domaćini iz biblioteke.

Bečejska omladina u fokusu projekta „Dobrobit u Evropi“
Ostale vesti iz ove kategorije