Društvo

Opština Bečej uspešno realizovala projekat „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“

Zorana Bogdanović | 28. novembar. 2019. | 13:40 | Društvo

Nakon šest meseci sprovođenja projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji je opština Bečej realizovala u seoskim sredinama na svojoj teritoriji, održana je završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati projekta.

Osnovni cilj je bio da se mesne zajednice postave kao centar zbivanja društvenog života u seoskim sredinama, gde će se ujedno meštani i meštanke informisati kako da reše svoje probleme u nadležnosti lokalne samouprave. Pored toga, projekat je težio ka tome da se podigne nivo usluga koje institucije pružaju građanima i građankama i da se one približe stanovnicima u seoskim sredinama.

U okviru projekta realizovane su obuke šivenja, izučavanja srpskog i mađarskog jezika, rada na računaru. Jedna od polaznica iz Radičevića, Mirjana Đekić, zadovoljna je novim mogućnostima koje su joj se otvorile zahvaljujući znanju stečenom na obukama.

Projekat je realizovan uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN WOMEN), a uz finansijsku potporu Evropske unije.

Opština Bečej uspešno realizovala projekat „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“
Ostale vesti iz ove kategorije