Kultura

BEDEF: Viola Štefaniga nagrađena Gran-prijem

Vukašin Ljubojev | 2. decembar. 2019. | 14:20 | Kultura

U konkurenciji od 16 takmičara, Viola Štefaniga  osvojila je Gran-pri na prvom Bečejskom dečijem festivalu „BEDEF“ u organizaciji Udruženja građana "Bubamara" iz Bečeja, koji je održan juče u sali Gradskog pozorišta Bečej.

Pobeda u kategoriji od 7 do 10 godina pripala je Eleni Dunkler iz Sombora, dok je u kategoriji od 11 do 14 godina najbolji solista bio Luka Tašin.

U kategoriji od 7 do 10 godina drugo mesto pripalo je Kalini Kurjački dok su dva treća mesta osvojile Amedea Lovaš i Petra Butaš.

Kod starijih dečaka i devojčica drugo mesto osvojio je Aljoša Fila, a treća mesta pripala su Teodori Crevar i Anđeli Jelić.

Na festivalu su se u pratnji hora i benda „Bubamara“, kao i hora OŠ „Sever Đurkić“, takmičila deca iz Bečeja, Sombora, Kovina, Novog Sada, Srbobrana i Deliblata, izvodeći autorske numere organizatora festivala.

Učesnike je ocenjivao stručni žiri, koji su činili Branislav Drobac, nastavnik solfeđa u muzičkoj školi u Bečeju, Jovan Adamov, poznati srpski kompozitor i dirigent i doktor Agota Vitkai Kučera, profesorka solo pevanja na Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Pored nagrada koje je dodeljivao žiri, dodeljene su i druge nagrade, pa je tako nagrada publike pripala Tari Vukobrat, nagradu dečijeg žirija osvojila je Srna Arsić, dok je nagrada za najbolji scenski nastup dodeljena Mili Radenković.

BEDEF: Viola Štefaniga nagrađena Gran-prijem
Ostale vesti iz ove kategorije