Kultura

BPS: Prepuna sala pravi dokaz da se Lole zaista vole

Vukašin Ljubojev | 3. decembar. 2019. | 14:07 | Kultura

Svečanim koncertom na kojem je nastupilo više od 100 izvođača, kulturno-umetničko društvo "Lole" iz Bačkog Petrovog Sela minulog vikenda proslavilo je veliki jubilej, 10 godina postojanja i negovanja tradicije.

U prethodnoj deceniji kroz kulturno-umetničko društvo prošlo je više od 250 folkloraša, koji su mnoga lepa iskustva, putovanja i prijatelje stekli kao članovi upravo ovog seoskog ansambla.

Koliko zaista Lole svi vole, govori činjenica da se u Domu kulture u Bačkom Petrovom Selu za koncert tražilo mesto više. Prisutne su bile sve generacije meštana i gostiju iz okoline, a jubilarni nastup održan je pod pokroviteljstvom Opštine Bečej. Pored domaćina, na svečanosti su učestvovali i KUDA „Novak Radonić“ iz Mola i KUD „Đido“ Bečej.

Kulturno-umetničko društvo „Lole“ godinama unazad akcenat stavlja na kontinuirani rad sa decom. Međutim, zbog migracije stanovništva njihovo članstvo se godinama unazad neminovno osipa.

Za petrovoselske Lole nema odmora. Nakon proslave jubileja, pripremaju se za nove nastupe, a prvi sledeći biće održan 27. decembra u Molu, gde će gostovati u okviru novogodišnjeg koncerta tamošnjeg kulturno-umetničkog društva.

BPS: Prepuna sala pravi dokaz da se Lole zaista vole
Ostale vesti iz ove kategorije