Zdravstvo

Društvo za borbu protiv dijabetesa: Edukacijom o ishrani zaključili ovogodišnje aktivnosti

Redakcija TV Bečej | 10. decembar. 2015. | 18:36 | Zdravstvo

Edukacija o ishrani i prevenciji dijabetesa održana je sinoć u velikoj sali Opštine Bečej. Društvo za bobru protiv šećerne bolesti ovim predavanjem zaključilo je svoje ovogodišnje aktivnosti.

Više od 50 članova Društva prisustvovalo je edukaciji u okviru koje su predstavljeni određeni velnes proizvodi u u vidu milk-šejkova i zdravih pločica.

Gojaznost i dijabetes su pandemijske bolesti 21. veka koje „ne bole“ ali vode ka mnogim drugim bolestima, rekla je doktorka Jasmina Vujanov. Zbog toga je od velike važnosti stil života koje vodi pojedinac. Akcenat je na zdravoj ishrani, a velnes proizvodi mogu poslužiti kao dodatak zdravom načinu života.

Na samom kraju predavanja, Borislav Kondić je prisutnima predstavio i podelio nekoliko pakovanja konbozel oribleta koje predstavljaju dodatak ishrani i povoljno utiču na nivo šećera u krvi.

Nakon edukacije, prisutni su imali priliku i da degustiraju velnes šejkove i pločice. Pre početka predavanja, članovi Društva tradicionalno su imali priliku da provere nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Svoje aktivnosti bečejski borci protiv dijabetesa započeće u aprilu naredne godine kada će biti održana tradicionalna akcija „Zdravlju u susret“.

Opširnije u video prilogu.

Društvo za borbu protiv dijabetesa: Edukacijom o ishrani zaključili ovogodišnje aktivnosti
Ostale vesti iz ove kategorije