Privreda

Samospoznajom do kapitala za poslovni i lični prosperitet

Zorana Bogdanović | 4. decembar. 2019. | 14:43 | Privreda

U cilju poboljšanja društvenog i ekonomskog položaja stanovnika u Drljanu u tom naseljenom mestu u prethodne dve godine neprofitna organizacija Kathaz iz Segedina i Fondacija „Poverelo“ iz Hajdukova realizovale su prekogranični IPA projekat  „Socioagro“ – društveno preduzetništvo i poljoprivredna zajednica“.

Program je sufinansirala Evropska unija sa skoro 190.000 evra sa ciljem da se pomogne porodicama koje imaju finansijske poteškoće, kao i deci sa nezaposlenim roditeljima kojima je neophodna pomoć po pitanju obrazovanja i to putem modela socijalnog preduzeća kroz treninge, obuke i edukaciju.

U sklopu osnaživanja i edukacije lokalnog stanovništva u oblasti poljoprivredne proizvodnje, na površini od 630 metara kvadratnih izgrađena su dva montažna plastenika u kojima su učesnici sticali praktična znanja o uzgoju paprike, kupusa, paradajza i spanaća u plasteničkim uslovima.

Kroz motivacione treninge i stručne obuke, stanovnici Drljana imali su prilike da nauče kako da  upravljaju rizikom, da procenjuju neophodna ulaganja i uštede koje mogu ostvariti u svom poslovanju. Stečena znanja dobra su polazna osnova za dalje razvijanje poslovnih i ličnih veština.

Samospoznajom do kapitala za poslovni i lični prosperitet
Ostale vesti iz ove kategorije