Društvo

Volonteri najdragoceniji resurs Crvenog krsta i lokalne zajednice

Zorana Bogdanović | 5. decembar. 2019. | 14:20 | Društvo

Crveni krst Bečej obeležio je danas Međunarodni dan volontera koji ove godine nosi slogan "Volonteri za budućnost u koju su svi uključeni".

Nažalost, ova bečejska humanitarna organizacija ne može da se pohvali velikim brojem aktivista, budući da ih broji dvadesetak. Među njima je Marija Šijačić, viša medicinska sestra u penziji, koja u Crvenom krstu Bečej volontira više od tri decenije.

Dobra vest je da se Crvenom krstu priključilo četvoro đaka Ekonomsko-trgovinske škole. Milana Sudarski i Jelena Prodanov nedavno su završile obuku za vršnjačke edukatorke i njihovo delovanje u okviru ove humanitarne organizacije biće usmereno na rad sa predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima.

Njima dvema će se uskoro priključiti Željko Mihajlović i Milan Preradović. Njih četvoro će zajedno najpre raditi na podizanju nivoa informisanosti građana naše opštine o delatnostima, aktivnostima i značaju Crvenog krsta za lokalnu zajednicu.

Na nivou Srbije organizacija Crvenog krsta okuplja oko 60.000 volontera. Od tog broja je 20% starijih, 20% je srednjih godina i radno sposobno, a 60 % čine mladi volonteri. Oni su najdragoceniji resurs koji zajednica ima upravo zbog njihove solidarnosti, snažnog osećaja zajedništva i motivacije.

Volonteri najdragoceniji resurs Crvenog krsta i lokalne zajednice
Ostale vesti iz ove kategorije