Sport

Plivanje: Najviše zlatnih odličja ostalo u Bečeju

Vukašin Ljubojev | 9. decembar. 2019. | 14:01 | Sport

Međunarodni plivački miting „Bečejska zvezda“ u organizaciji plivačkog kluba „Svim star“ protekle subote 7. decembra održano je po peti put u sportskom centru „Đorđe Predin Badža“ u Bečeju.

U zatvorenim bazenima sportskog centra nadmetalo se 440 takmičara uzrasta od 2006. do 2012. i mlađeg godišta. Pored plivača iz 23 srpska kluba, na takmičenju su učestvovali i sportisti iz Mađarske, Bugarske, Makedonije i Rumunije.

Na „Bečejskoj zvezdi“, naveći broj medalja, čak 28 osvojio je plivački klub Spartak Prozivka iz Subotice, dok je bečejski „Svim star“ zauzeo prvo mesto po ukupnom broju zlatnih odličja. Bečejci su osvojili 13 najsjajnijih medalja, četiri u muškoj i devet u ženskoj konkurenciji.

Kod dečaka zlatom su se okitili Darko Japundžić, David Tot, Ivan Pađan i Nikola Popović, dok su kod devojčica zlatna odličja osvojile Reka Varga, Ana Rebeka Nađnemedi i Aleksandra Kobilarev koje su „Svim staru“ donele po čak tri zlatna odličja.

Osim takmičarskog dela, ono što se najviše dopalo učesnicima, jesu prijatna atmosfera, razmena iskustava kako takmičara tako i trenera, ali i prilika za druženjem i sticanjem novih prijateljstava.

Plivanje: Najviše zlatnih odličja ostalo u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije