Turizam

Rekordan broj gostiju i takmičara na manifestaciji „Manić - Tisa 63“

Redakcija TV Bečej | 9. decembar. 2019. | 15:53 | Turizam

Manifestacija „Manić - Tisa 63“ prešla je dug put od svojih početaka do ovogodišnjeg, osmog izdanja, postavši prepoznatljiva kao jedna od retkih, ako ne i jedina u regionu tog tipa, koja se dešava u zimskom delu turističke sezone. Zimski ribolov uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj na obali Tise u blizini Novog Bečeja okupio je i ove godine rekordan broj takmičara i gostiju i to ne samo iz naše zemlje, već i iz čitavog regiona.

Sve veća posećenost manifestacije iz godinu u godinu ne dešava se slučajno, ponosan je na organizaciju Dragan Vukotić, predsednik Kluba ljubitelja reke Tise „Tisa 63“ glavnog organizatora i idejnog tvorca „Manića“.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije bili su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, opština Novi Bečej i MZ Novi Bečej, a po prvi put u okviru manifestacije „Manić - Tisa 63“ zajedničkim snagama organizaciju su pomogle i turističke organizacije opština Novi Bečej i Bečej.

Promoter ovogodišnje manifestacije „Manić - Tisa 63“ bio je Milan Mumin, frontmen novosadskog benda „Love Hunters“ i legendarni rok muzičar.

Treće mesto u ovogodišnjem ribolovu na manića nije dodeljeno, dok se na drugom mestu našao Branislav Čubrilo Rus koji je upecao primerak težak 240 grama. Najvećeg manića od 690 grama u okviru treninga upecao je Nandor Samoši, no prvo mesto osvojio je Dejan Babin iz Zrenjanina koji je upecao manića teškog 420 grama.

Svečana večera i dodela nagrada najuspešnijima takmičarima ovogodišnje manifestacije organizovani su u hotelu „Tiski cvet“ u Novom Bečeju, a uz nastup Kulturno-umetničkog društva „Bećarac“ za dobru atmosferu pobrinuo se bend „Akustična soba“ iz Novog Sada.

Rekordan broj gostiju i takmičara na manifestaciji „Manić - Tisa 63“
Ostale vesti iz ove kategorije