Sport

Američki fudbal: Ekipa iz Osijeka osvojila drugi memorijalni turnir “Gordan Ličanin”

Zorana Bogdanović | 10. decembar. 2019. | 10:15 | Sport

U konkurenciji od četiri ekipe „Topovi“ iz Osijeka osvojili su pobednički pehar na drugom memorijalnom turniru „Gordan Ličanin“ u fleg fudbalu održanom u Bečeju.

 Osiječani su u finalu savladali „Mamute“ iz Kikinde sa 53:47. Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Marin Ljubaš, kvoterbek iz pobedničke ekipe.

Za razliku od prošle godine kada se igrao eliminacioni sistem, ovoga puta takmičenje se igralo po ligaškom sistemu. Uz dve prvoplasirane ekipe i domaćine  “GTC Vianor Vidre” iz Bečeja takmičili su još i “Vitezovi” iz Kleka. Učesnicima turnira priznanja je dodelila Gordanova majka Dijana Ličanin.

Turnir je otvorila utakmica prošlogodišnjeg finala između “Mamuta” iz Kikinde i domaćih Vidri. Pre početka utakmice, održan je minut ćutanja posvećen Gordanu Ličaninu, pokojnom generalnom sekretaru i potpredsedniku kluba.

Boje Bečeja na turniru branili su Predrag Matić, Nikola Prkosovački, Vladimir Davidov, Nikola Vukas, Filip Avramov, Nemanja Topić, Marko Klinec, Vojislav Bjelaković, Branislav Markov i Nikola Ugrinov.

Opširnije o turniru pročitajte OVDE.

Američki fudbal: Ekipa iz Osijeka osvojila drugi memorijalni turnir “Gordan Ličanin”
Ostale vesti iz ove kategorije