Društvo

Sakupili 100 kg plastičnih čepova za akciju „Čep za hendikep”

Zorana Bogdanović | 11. decembar. 2019. | 11:42 | Društvo

Tokom godinu dana deca, njihovi roditelji i zaposleni iz svih objekata Predškolske ustanove „Labud Pejović“ Bečej prikupili su oko 100 kilograma plastičnih čepova koje su danas, nakon prigodne priredbe u vrtiću „Kolibri“, uručili predstavnicima zrenjaninskog udruženja “Čep za hendikep”.

Uključivanje Predškolske ustanove „Labud Pejović“ u humanitarnu akciju „Čep za hendikep“ je od velikog značaja za razvoj i vaspitanje dece predškolskog uzrasta, istakla je direktorka Tatjana Mitić.

Nakon muzičko-ritmičkog programa dvojezičnih grupa vrtića i nastupa gostiju iz Dnevnog boravka, predstavnik udruženja „Čep za hendikep“ Zoran Martinov deci je održao kratak edukativni čas o značaju reciklaže, kao i o životu osoba sa invaliditetom.

Inače, ovo nije jedina humanitarna akcija u kojoj učestvuje bečejska predškolska ustanova, istakla je Mitić i dodala da su deca, roditelji i zaposleni aktivni tokom čitave godine.

Ideja da od januara predškolska ustanova započne sa kontinuiranim celogodišnjim aktivnostima na podizanju ekološke svesti, kojima će najpre biti obuhvaćeni zaposleni, a potom i deca, zaključila je direktorka.

Sakupili 100 kg plastičnih čepova za akciju „Čep za hendikep”
Ostale vesti iz ove kategorije