Sport

„Zdravkovci“ pobednici takmičenja „Igre bez granica“

Vukašin Ljubojev | 17. decembar. 2019. | 13:37 | Sport

Učenici OŠ „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja, pobednici su takmičenja „Igre bez granica“ namenjenog đacima nižih razreda osnove škole, koje je organizovao Saveza sportova opštine Bečej uz podršku lokalne samouprave.

Veliku ulogu imali su i volonteri, koji su potpomogli što boljoj realizaciji ove manifestacije, kao i „Bečejprevoz“ koji je prevezao takmičare i njihove navijače.

U konkurenciji sedam osmoletki sa teritoriji opštine Bečej, prvo mesto među đacima prvih i drugih razreda osvojili su „zdravkovci“. Kod trećih razreda pobeda je pripala đacima škole „Šamu Mihalj“ iz Bečeja, dok je kod najstariji takmičara pobedu odnela ekipa „Sever Đurkić“ škole.

U ukupnom plasmanu prvi su bili učenici iz „Zdravka Gložanskog“ iz Bečeja, drugi su bili „severci“, dok je treće mesto pripalo đacima „Šamu Mihalja“ iz Bečeja.

Nadmetanje održano u sportskom centru „Đorđe Predin Badža“ imalo je za cilj da učenici od prvog do četvrtog razreda, kroz druženje i takmičenje, ostvare potrebe za kretanjem i igrom, kao i da kroz sportske vrednosti, koje doprinose poboljšanju funkcionalnih i fizičkih sposobnosti, upoznaju nove drugare i steknu nova prijateljstva.

Na takmičenju je učestvovalo 224 takmičara, a ekipu su činili četvorica dečaka i četiri devojčice. Oni su se nametali u šest disciplina u kojima su upotrebljavali motoričke sposobnosti, kroz ispoljavanje požrtvovanosti, upornosti, borbenosti i snalažljivosti.

„Zdravkovci“ pobednici takmičenja „Igre bez granica“
Ostale vesti iz ove kategorije