Kultura

Narodna biblioteka Bečej proslavila 121 godinu postojanja

Zorana Bogdanović | 20. decembar. 2019. | 14:16 | Kultura

Svečanim programom u prisustvu svih generacija građana naše opštine, Narodna biblioteka Bečej obeležila je 121 godinu postojanja i rada.

Nakon nastupa hora „Skola kantorum“, zaposlene u ovoj ustanovi Elizabeta Šijačić i Piroška Kiš Ferčik, u svom izlaganju prisutne su podsetile na početke bibliotečke delatnosti na ovim prostorima i na 19. decembar davne 1898. godine kada je nastala prva javna biblioteka.

U svom obraćanju, direktorka Narodne biblioteke Bečej Đijanta Lovaš, osvrnula se na realizovane aktivnosti u toku ove godine.

Danas Narodna biblioteka Bečej poseduje knjižni fond sa više od 120.000 naslova na srpskom i mađarskom jeziku, raspoređenih u svim objektima ustanove na teritoriji naše opštine.

U okviru svečanog programa Teodora Rajić pročitala je odlomak dela „Pisma iz Norveške“ Isidore Sekulić, Viola Štefaniga je odsvirala Šubertovu pesmu „Ave Maria“, Kalina Kurjački i Dunja Vučinić otpevale su Rosinijev „Duet mačaka“, dok je Farkaš Tristan izrecitovao pesmu Lorda Alfreda Tenisona.

Narodna biblioteka Bečej proslavila 121 godinu postojanja
Ostale vesti iz ove kategorije