Sport

Erdeljan i Komaromi sportisti godine opštine Bečej

Vukašin Ljubojev | 30. decembar. 2019. | 13:34 | Sport

Kuglaš Marko Erdeljan i karatistkinja Ana Reka Komaromi apsolutni su pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji na izboru za sportistu  godine opštine Bečej. U trci za ovu titulu kandidovao se ukupno 71 sportista, a priznanja najboljima svečano su uručena u velikoj sali Skupštine opštine Bečej.

Novina na ovogodišnjoj dodeli jesu nagrade za školski sport i radnički sport. Najbolji sportisti među osnovnim školama u 2019. godini bili su učenici škole „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja dok je kod srednjoškolaca prvo mesto zauzela Gimnazija Bečej.

Kada je reč o radničkom sportu, u pojedinačnoj konkurenciji nagrada je pripala Stani Baćinski. Najbolja reprezentacija opštine bila muška košarkaška ekipa, dok su kod dama najbolje plasirane bile stonoteniserke opštine Bečej.  

Za najuspešnije mlađe pionire proglašeni su Zalan Sirbik iz Kajak kanu kluba Bečej i Reka Varga iz Plivačkog vaterpolo kluba Bečej. U kategoriji pionira i pionirki najbolje rezultate postigli su Stefan Nićin iz Plivačkog kluba Svim Star i Katarina Kiš članica Karate kluba Bečej. Među kadetima najuspešniji su Marko Mišković iz Kajak kanu kluba Bečej i Ana Reka Komaromi iz Karate kluba Bečej. U grupi juniora nagrađeni su Marko Erdeljan član Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta i Milica Stojšić iz Kik boks kluba Bečej. Najbolji senior u 2019. godini je Marko Tomićević iz Kajak kanu kluba Bečej, a najbolja seniorka Aleksandra Radić iz Plesnog kluba „Maks dens“ Bečej.

Ekipnu nagradu odneo je Ženski kata tim Karate kluba Bečej -  kadetkinje. Dok je za najboljeg trenera 2019. u opštini Bečej izabran je Atila Komaromi, trener pomenutog karate kluba.

Za najuspešnije sportske organizacije proglašeni su Ženski odbojkaški klub Bečej, Odbojkaški klub Bečej i Džudo klub „Mladost“.

U kategoriji sportskih radnika priznanje je uručeno Miloradu Rakiću ispred organizacije Sport za sve opštine Bečej, dok su plakete za jubileje i životno delo uručene Kajak kanu klubu Bečej za 70 godina postojanja i posthumna nagrada za životno delo Berti Lajošu.

Erdeljan i Komaromi sportisti godine opštine Bečej
Ostale vesti iz ove kategorije