Privreda

Vučić: „Otvaranje novog pogona za toplo cinkovanje u Bečeju veliki pomak za Srbiju“

Zorana Bogdanović | 15. januar. 2020. | 14:57 | Privreda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju novog pogona za toplo cinkovanje firme „Knott autoflex YUG“ u Bečeju. Reč je o najmodernijoj liniji u Evropi čija izgradnja je koštala 7,5 miliona evra, a ovu investiciju država je subvencionisala sa 250.000 evra.

Kapacitet linije na godišnjem nivou je 20.000 tona, od čega će za prodaju biti 14.000 tona, rekao je generalni direktor te kompanije Dragan Knežev.

Nova proizvodna hala za toplo cinkovanje prostire se na 4.000 metara kvadratnih. Za sada je uposleno šezdesetak radnika koji rade u dve smene, a do kraja ovog meseca taj broj biće veći od osamdeset jer rukovodstvo planira da pokrene i treću smenu.

Preduzeće „Knott Autoflex YUG“ bavi se proizvodnjom delova za autoprikolice, a osim na domaćem tržištu, svoje proizvode plasira i u Evropskoj uniji, Rusiji, Turskoj, Izraelu i Sjedinjenim Američkim Državama.  

Od osnivanja 2003. godine pa do danas ukupne investicije ove kompanije dostigle su nivo od 25,5 miliona evra, a u njoj je zaposleno više od 700 ljudi.

Vučić: „Otvaranje novog pogona za toplo cinkovanje u Bečeju veliki pomak za Srbiju“
Ostale vesti iz ove kategorije