Privreda

Kancelarijski posao zamenile za negu i šišanje pasa

Zorana Bogdanović | 29. januar. 2020. | 14:01 | Privreda

Da hobi može postati posao i profesija svedoči primer dveju Bečejki Mirjane Doroslovački i Vanje Subakov. Njih dve su pre nekoliko meseci rešile da dugogodišnje kancelarijske poslove zamene za negu i šišanje pasa. Otvorile su salon i danas sa ponosom kažu da rade ono što vole i u tome neizmerno uživaju.

Naša sagovornica kaže da je u početku malo ko verovao da će njih dve razraditi posao od kojeg danas žive. Ipak, nimalo se nisu pokajale zbog odluke da u otvaranje salona i stručne obuke ulože sopstvena sredstva. Naprotiv.

Mirjana i Vanja smatraju da sve kuce treba da budu uredne i čiste, bez obzira da li imaju dugu ili kratku dlaku. Svojim četvoronogim mušterijama nude različite usluge – kupanje, šišanje, feniranje, sečenje noktiju, čupanje dlake iz ušiju i skidanje podlake.

U proseku dnevno imaju pet pasa, a subotom i više. Tretmani traju između sat vremena i dva sata, u zavisnosti od vrste usluge, veličine psa i njegove saradljivosti. Preporuka je da dugodlaki psi na tretman nege odlaze jednom mesečno ili na svake dve nedelje, kako bi se održavao kontinuitet higijene.

Redovnim održavanjem i negom pasa sprečavaju se brojne bolesti i produžava životni vek kućnog ljubimca. U ovom salonu neguju se kuce iz Bečeja, Bačkog Gradišta, Novog Bečeja, Turije, Nadalja, Srbobrana, Kumana, Čuruga.

Naše sagovornice planiraju da do kraja ove godine svojim mušterijama ponude odevne predmete, kozmetiku i alate za održavanje higijene. Iako neki tvrde da ovaj posao može raditi svako, najvažniji preduslovi su ljubav i poštovanje prema životinjama, kao i poznavanje psihologije pasa.

Kancelarijski posao zamenile za negu i šišanje pasa
Ostale vesti iz ove kategorije