Sport

I mladi Bečejci uz porodicu Janković

Vukašin Ljubojev | 19. februar. 2020. | 9:10 | Sport

Trinaestoro Bečejaca osnovnoškolskog uzrasta okupilo se juče u naselju Veljka Vlahovića u Bečeju kako bi putem sportskih aktivnosti i nadmetanja prikupili novac za pomoć porodici Janković, čija kuća je nedavno izgorela u požaru.

Ovi momci i devojke pokazali su da humanost i želja da se pomogne drugima u nevolji ne poznaje granice, kao i da pojedinci mogu dati značajan doprinos u humanitarnim aktivnostima lokalne zajednice.

Nakon turnira u košarci, koji je takođe odigran u ovom naselju, juče je na redu bilo nadmetanje u malom fudbalu gde se takmičilo šest ekipa.

Iako je na ovom događaju učestvovalo svega njih trinaestoro, jasno je da entuzijazam i humanost ne manjku i da se neguju među mlađim generacijama, čije vreme tek dolazi.

Deca iz kraja poslala su snažnu poruku da je doprinos pojedinca bitan za okolinu i za zajednicu, da nije važno da li oko sebe okupljate stotine ljudi ili tek nekolicinu, dokle god imate jedinstveni cilj – da zajednički pomognete svojim komšijama, prijateljima, sugrađanima.

I mladi Bečejci uz porodicu Janković
Ostale vesti iz ove kategorije