Sport

KK „Potisje“: Lejla i Nemet odbranili prošlogodišnje titule

Zorana Bogdanović | 24. februar. 2020. | 11:34 | Sport

Konjički klub „Potisje“ Bečej neprekidno radi od 1946. godine, a danas u konkurenciji od 26 klubova zauzima deseto mesto u Srbiji.

Na godišnjoj skupštini članstvo je sumiralo prošlogodišnje takmičarske rezultate i aktivnosti. Zadovoljni su, kažu, što su nakon brojnih peripetija ipak dobili na korišćenje hipodrom u Bečeju, bez kojeg, tvrde, ne bi mogli da funkcionišu i da se pripremaju za trke.

I ove godine trkački dan u Bečeju trebalo bi da bude organizovan u sklopu manifestacije „Tanderbal“, koja će biti održana početkom avgusta. Uz pomoć i podršku lokalne samouprave, koja nije izostala ni lane, ove godine „Potisje“ planira kvalitetniji trkački dan.

Inače, u sklopu bečejskog kluba između deset i petnaest grla redovno učestvuje na trkama u toku cele sezone. Kobila Lejla, vlasništvo Save Popova iz Drljana, odbranila je prošlogodišnju titulu najboljeg grla u klubu.

Prošlogodišnju titulu najboljeg vozača odbranio je i Janoš Nemet, kojem je ovo inače dvadeset i neko priznanje osvojeno u klubu „Potisje“. Rezultati i plasman kluba na takmičenjima bi, smatra on, bili i bolji, da vozači imaju kvalitetnije uslove za treniranje i rad.

Ove godine uspostavljena je saradnja između članova kluba „Potisje“ i Udruženja za rekreaciono jahanje i očuvanje konjičke tradicije regiona „Soko“ iz Bečeja, u cilju popularizacije konjičkog sporta i veštine jahanja.

U svečanom programu koji se planira za ovogodišnji trkački dan u Bečeju učestvovaće jahači različitih uzrasta, od devet godina pa na dalje. Treninzi kreću već ove nedelje, kako bi spremni i uvežbani dočekali početak avgusta.

KK „Potisje“: Lejla i Nemet odbranili prošlogodišnje titule
Ostale vesti iz ove kategorije