Privreda

Sankcije trojici radnika „Potisja“, direktor preuzeo odgovornost

Zorana Bogdanović | 27. februar. 2020. | 12:24 | Privreda

Trojica radnika preduzeća „Potisje-Bečej“ biće sankcionisani zato što su u toku jučerašnjeg dana iz đubretarskog kamiona izbacili pepeo kod Mrtve Tise u Medenjači, gde su inače po ustaljenom rasporedu iz domaćinstava sakupljali smeće.

Ovaj slučaj je najpre dospeo na društvene mreže, a kada je rukovodstvo preduzeća saznalo šta se dogodilo, u roku od sat i po vremena saniralo je štetu kod Medenjače i pokrenulo postupak disciplinske odgovornosti protiv trojice radnika.

Radnici su priznali krivicu u svojim iskazima pred komisijom preduzeća, koja je formirana kako bi razrešila taj slučaj. Naveli da su znali kakve su procedure i da se smeće odlaže isključivo na Gradskoj deponiji „Botra“, kao i da nikog od pretpostavljenih nisu obavestili da imaju tehničke probleme.

Ukoliko u roku od šest meseci naprave bilo kakav prestup, automatski im prestaje radni odnos, kazao je Feješ i dodao da je odbor sindikata „Potisja-Bečej“ osudio nezakonit i nesavestan rad trojice radnika.

Feješ je demantovao navode na društvenim mrežama da su radnici izbacili i džakove sa smećem, kao i da to inače čine kako bi stvarali divlje deponije i kasnije od opštine naplatili njihovo čišćenje.

U toku sledeće nedelje „Potisje-Bečej“ ponovo će držati obuke radnicima koje se odnose na prepoznavanje, rukovanje i odlaganje različitih vrsta otpada, kao i nove obuke zaštite i bezbednosti na radu, kazao je direktor.

Sankcije trojici radnika „Potisja“, direktor preuzeo odgovornost
Ostale vesti iz ove kategorije