Sport

Pikado: Takmičari iz cele Srbije na „Bečej open-u“

Vukašin Ljubojev | 4. mart. 2020. | 9:26 | Sport

Više od šezdeset pikado igrača iz cele Srbije uzelo je učešće na prvom „Bečej open-u“, koji je organizovao Pikado klub Bečej.

Prošlogodišnji  „probni“ turnir održan u sklopu objekta autobuske stanice u Bečeju, okupio je nešto više od pedeset igrača i upravo ova brojka organizatorima je dala vetar u leđa da ozvaniče takmičenje „Bečej open“.

Pikado klub Bečej, osnovan 2017. godine, trenutno se nalazi u elitnoj Prvoj nacionalnoj ligi Srbije. Pored toga, igrači bečejskog kluba učestvuju na mnogim turnirima i imaju velike planove za razvoj i popularizaciju ovog sporta u sredini u kojoj žive.

Najbolji igrač u okviru bečejskog kluba Šandor Finta trenutno je na desetoj poziciji u pojedinačnom A prvenstvu Srbije kod muškaraca za 2019/2020. sezonu. Za uspeh su, kaže, isključivo potrebni koncentracija, vežba, sigurna ruka i što manje nervoze.

Nagradni fond sastojao se od plaćenih kotizacija i bio je raspodeljen osvajačima prva tri mesta. Prvak turnira sa sobom je odneo 50 odsto od kotizacija, drugom je pripalo 30, a trećem 20 odsto. Igrač sa najvećim izlazom osvojio je 2.000 dinara. Pored toga, organizator je obezbedio i pehare koji će krasiti vitrine najboljih igrača pikada.

Pikado: Takmičari iz cele Srbije na „Bečej open-u“
Ostale vesti iz ove kategorije