Privreda

U Bačkom Gradištu van upotrebe zeleni džakovi za sekundarne sirovine

Zorana Bogdanović | 11. mart. 2020. | 11:11 | Privreda

Stanovnici Bačkog Gradišta više neće dobijati zelene džakove za odlaganje sekundarnih sirovina, već će reciklabilni otpad odlagati u žute kontejnere, postavljene za svakih deset do jedanaest domaćinstava.

Radnici preduzeća „Potisje-Bečej“ u tom naseljenom mestu postavili su 99 kontejnera, a do kraja ovog meseca to će biti učinjeno i u Radičeviću, Mileševu, Drljanu i Poljanici. Kontejneri se postavljaju na osnovu rešenja nadležne opštinske inspekcije, kazao je direktor „Potisja“, Zoltan Feješ.

 „Potisje-Bečej“ od firme „Ekostar Pak“ za sada je dobilo 200 kontejnera za reciklabilni otpad u vrednosti od 5,4 miliona dinara. Prema ranijim najavama, u okviru akcije „Reciklirajmo zajedno“ trebalo bi da bude donirano oko 1.000 kontejnera kapaciteta 1.100 litara.

U džakovima za sekundarne sirovine i dalje se nalazi više od 50 odsto kućnog smeća koje se ne reciklira. Međutim, Poljanica i Mileševo izdvajaju se po odličnim rezultatima.

Inače, „Potisje-Bečej“ kabasti otpad iz domaćinstava odnosiće u periodu od od 4. do 9. maja. Od ove godine akcija prolećnog i jesenjeg spremanja trajaće nedelju dana, umesto dve kao što je to bila praksa u poslednje četiri godine.

Građani koji bi želeli da izbace građevinski šut, mogu kontaktirati „Potisje“ i sa njima dogovoriti realizaciju ove usluge, koja se inače dodatno naplaćuje.

U Bačkom Gradištu van upotrebe zeleni džakovi za sekundarne sirovine
Ostale vesti iz ove kategorije